Niets zo classy als een échte oldtimer in je garage hebben staan, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je een model vindt waar je je goed bij voelt. Wil je het beste maken van deze aankoop? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Hieronder lees je daar meer over!

3 tips om een goede oldtimer te kopen:

1. Maak altijd een proefrit

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een oldtimer op het oog hebt, is een proefrit maken. Hoe mooi zo’n vintage of klassieke wagen er ook uit mag zien, het is natuurlijk vooral belangrijk dat hij goed rijdt. Tenzij je écht stinkend rijk bent en een oldtimer als decoratie in je huis wilt zetten.

Maak dus eerst een proefrit, zodat je weet of de wagen niet alleen op visueel maar ook functioneel vlak en veiligheidsniveau aan de verwachtingen voldoet. Anders is het toch maar weggegooid geld!

2. Check het onderhoudsboekje

Daarop aansluitend is het ook van belang dat je kijkt of de wagen regelmatig en goed is onderhouden. Bij de meeste oldtimers krijg je een boekje met daarin alle herstellingen en andere werken die zijn doorgevoerd, de datum en plaats van die herstellingen en meer.

Zo weet je in welke staat de auto zich bevindt, en is het natuurlijk een stuk gemakkelijker om te bepalen of hij iets voor jou is. Een auto die om de haverklap naar de garage is moeten gaan, zal over het algemeen immers minder lang meegaan!

3. Onderhandel altijd over de prijs

Ten slotte kan je bij de aankoop van een oldtimer gebruik maken van het feit dat onderhandelingen veel gemakkelijker zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de leeftijd van de wagen zelf, maar ook de markt waar je deze vindt. Veel verkopers van oldtimers hebben dan wel een vaste prijs op het oog, het is altijd mogelijk om daar iets van af te doen!