Waar kun jij je aansluiten bij een oldtimer club?

Oldtimers zijn ongelooflijk populair in Nederland, en het is dan ook niet zo gek dat er een heleboel clubs zijn voor liefhebbers. In deze clubs komen mensen samen die allemaal een liefde hebben voor oldtimers. Hiervoor hoef je niet persé zelf een oldtimer te hebben. Sommige clubs nemen ook leden aan die zelf geen oldtimer hebben, maar wel een passie delen voor de klassieke auto. Met de club kun je vervolgens gaan touren door Nederland, en er worden soms zelfs speciale evenementen geregeld. Ben je enthousiast geworden? Dan moet je natuurlijk eerst een goede club vinden. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Heb jij een eigen oldtimer?

Allereerst is het belangrijk om specifiek te zoeken naar een club die jou zal toelaten als lid. Sommige clubs hebben in hun regelement vastgesteld dat alle leden in bezit moeten zijn van een klassieke auto. Heb jij momenteel geen oldtimer? Dan zou je dus geen deel mogen uitmaken van hun club. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. De regelementen van clubs zijn vaak te zien op hun website.

Clubs voor specifieke automodellen

Er zijn clubs die zich focussen op alle klassieke auto’s, maar er zijn ook clubs die zich focussen op één specifiek model. Neem bijvoorbeeld de Fiat 500D. Clubs die zich specifiek focussen op bijvoorbeeld Fiat auto’s, zullen geen leden aannemen met een Citroën of Mercedus wagen. Het is dus belangrijk om van tevoren een keuze te maken.

Zoek op het internet

Zodra je het antwoord op de twee bovenstaande vragen hebt gevonden, kun je op zoek gaan naar een oldtimer club. Dit doe je het beste ontline. Zoek specifiek naar clubs in jouw regio door je woonplaats toe te voegen aan de zoekterm. Zo zorg je ervoor dat je niet voor ieder evenementen honderden kilometers zult moeten rijden. Let op, want sommige clubs werken namelijk met een maximum aantal leden. Door meerdere clubs aan te schrijven kun je jouw kansen vergroten. Succes!