De duurste oldtimers ter wereld

Vraag jij je ook weleens af hoe duur een oldtimer nou precies is? We weten allemaal dat klassieke auto’s prijzig zijn in de aankoop. De gemiddelde prijs van een oldtimer ligt ongeveer tussen de 4000 euro en de 30.000 euro. Toch zijn er ook klassieke auto’s die nog duurder zijn. Ben jij benieuwd voor welke oldtimers je écht diep in de buidel moet tasten? Lees dan vooral verder. Hieronder vind je namelijk de drie duurste oldtimers ter wereld.

De Mercedes-Benz W196

Deze legendarische auto uit 1954 is oorspronkelijk ontworpen en gebouwd voor het racen van F1-wedstrijden. In 1954 won hij bijvoorbeeld negen van de twaalf races die de auto heeft gereden. Hierdoor is het een échte klassieker, en een zeer populair oldtimer model. De Mercedez-Benz W196 werd enkele jaren geleden geveild en verkocht voor een bedrag van 29.600.000 dollar. Met dit hoge bedrag staat de auto op de derde plaats in de lijst van duurste oldtimers.

Ferrarri 335 S

De oldtimers van Ferrari mogen natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Dit prachtige model uit 1957 werd ontworpen en geproduceerd als concurrentie voor de Maserati 450S. De rode kleur van deze Ferraro was dan ook enkel om te laten zien hoe krachtig deze auto was naar de consumenten van die tijd. Let op, want er zijn slechts vier exemplaren van deze oldtimer gebouwd. Deze exclusiviteit zorgt ervoor dat de Ferrari 335 S zeer gewild én geliefd is. Eén van de vier exemplaren is in 2016 verkocht voor een bedrag van 35.730.000 dollar.

Ferrari 250 GTO

En op de eerste plaats in het lijstje duurste oldtimers staat de Ferrari 250 GTO. Ferrari is een merk dat sowieso veel dure oldtimers heeft geproduceerd, maar de 250 GTO staat absoluut op nummer één. De auto is uniek in zijn design, en geliefd bij zowel sportauto liefhebbers als bij de échte klassieke oldtimer liefhebbers. In Juni 2018 is dit model van Ferrari verkocht voor een record bedrag van 70.000.000 dollar. Hiermee mag deze klassieke auto zichzelf de allerduurste oldtimer ter wereld noemen.